Mijn naam is Wouter van Bennekom. Ik woon in Goes en werk met veel plezier als teamleider bij een ROC. Daarnaast help ik als coach mensen op het gebied van allerlei soorten levens -en loopbaanvragen, of het nu gaat om stress, keuzes maken, relaties, zingeving, twijfels, onzekerheid of ontwikkelvragen.

Bijna iedereen ervaart in zijn leven gebeurtenissen die het gevoel van geluk en tevredenheid negatief beïnvloeden. Wat er in je leven gebeurt heb je niet altijd zelf in de hand. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van je werk, een nieuwe baan, twijfels over je gezondheid, je relatie of een voortdurend gevoel van onrust.

Zo was ik, gedreven door mijn ambitie, in een baan gestapt die niet bij mij paste. Dit met grote gevolgen voor mijzelf en iedereen om mij heen. Coaching heeft mij geholpen om mezelf beter te leren kennen en stappen te zetten in een andere richting. Dit traject was voor mij aanleiding om een coachopleiding te gaan volgen Om op deze wijze anderen te kunnen geven, wat ik zelf had ervaren.

In 2020 ben ik naast mijn baan begonnen als coach. De combinatie van een baan en het ondernemerschap geeft veel voldoening. De afgelopen twintig jaar heb ik verschillende managementfuncties gehad in het onderwijs. Eerst teamleider op diverse voortgezet onderwijs scholen en vanaf 2019 op een ROC. In deze rollen gaf ik leiding en coaching aan onderwijs- en onderwijsondersteunende collega’s.

In de afgelopen jaren heb ik mijn coachopleiding gevolgd bij Bureau Bewezen Effect . In 2022 heb ik de erkende evidence based coachopleiding succesvol afgerond, veel coachgesprekken gevoerd en tientallen mensen geholpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Hier haal ik veel plezier en voldoening uit.

De coachingsmethodiek waar ik gebruik van maak zijn deze: Acceptance & Committment Therapy (ACT), Motiverende Gespreksvoering en Oplossingsgericht Coachen.

Regelmatig kwam bij mij de vraag of ik ook bereid was stellen te coachen met een uitdaging in hun relatie. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, heb ik de opleiding voor IBCT relatietherapie gevolgd. Deze opleiding heb ik succesvol afgerond en heb ik al diverse stellen verder kunnen helpen. Als relatietherapeut sta ik ingeschreven bij de IBT-academie.

Coaching by Wouter
Coaching by Wouter